Nieuws

Toshiba verlaagt drempel voor HD-DVD

De eindejaarsperiode van 2007 moet en zál de doorbraak van High Definition worden, zo lijkt het wel. Meer en meer fabrikanten leveren inspanningen om de consument overstag te doen gaan. Zo verrijkt Toshiba zijn gamma met een aantal nieuwe, aantrekkelijk geprijsde notebooks waarop HD-DVD-schijfjes kunnen worden afgespeeld. HD DVD’s bieden een beeldresolutie die tot vijf keer beter is dan die van Standard-Definition DVD’s, en een hogere geluidskwaliteit.
De notebookcomputers die momenteel worden geïntroduceerd, zijn de Toshiba Qosmio G40, Satellite X200, Satellite P200 en Satellite A200. Deze toestellen worden geleverd met een High-Definition breedbeeldscherm met een resolutie van 720p of 1080p en een schermbreedte van 15,4 tot 17 inch. Al deze notebooks beschikken over een HDMI-poort, waarmee het apparaat snel en eenvoudig kan worden aangesloten op een HDTV.
De goedkoopste versie uit de Satellite-reeks kreeg een prijskaartje mee van 999 euro, btw inbegrepen. Maar er is meer. Bij de aankoop van zo’n HD-DVD-notebook krijgt de consument tijdelijk vijf gratis HD-DVD-films cadeau. Deze actie loopt tot en met 31 januari 2008.

HD-ervaring

“Tot nu toe vielen HD-DVD-producten vooral in de smaak bij een specifiek publiek, zoals gamers en filmfreaks,” zegt Toshiba-marketingmanager Lieven De Meester. “Die zijn best bereid om 2.300 tot zelfs 3.000 euro neer te tellen voor zo’n notebook. Met deze nieuwe toestellen mikken we echter op een breder publiek, dat nog niet vertrouwd is met de unieke ervaring die HD-DVD’s bieden.”
Om de consument de voordelen van HD-DVD en de bovengenoemde notebooks zelf te laten ervaren, organiseert Toshiba van 9 tot en met 30 december bovendien een roadshow in een aantal Macro-vestigingen. Daar bevinden zich in de winkelrekken ook HD-spelers om op een tv-toestel aan te sluiten, onder andere ook van… Toshiba. Aangezien deze toestellen meestal enkele honderden euro’s goedkoper zijn, zal hun aanwezigheid de verkoop van de notebooks niet ten goede komen. “In de praktijk hebben we daar weinig last van,” beweert De Meester. “Behalve in grote retailketens komen ze zelden samen in één winkel voor. Ze worden ook via een ander kanaal verdeeld. Terwijl de notebooks in het gamma van grote jongens als Ingram Micro, Tech Data en Copaco zitten, worden de aparte HD-spelers verdeeld door Exalto.”
Voor de reseller hoeft de prijsdruk en de gratis dvd’s niet meteen te betekenen dat er minder op deze producten kan worden verdiend, zegt De Meester. “De marge van de reseller wordt niet beïnvloed door deze actie. Het vormt ook geen extra belasting voor de winkelier; wij nemen de handling volledig voor onze rekening. De klant krijgt bij aankoop een code waarop hij op onze website de dvd’s van zijn of haar voorkeur kan bestellen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business