Als de trend zich in het volgende kwartaal doorzet, stevent distributeur Ingram Micro af op een recordjaar. In het derde kwartaal van 2007 noteerde het bedrijf een omzet van 8,61 miljard dollar – vijftien procent meer dan gedurende dezelfde periode vorig jaar. Nog nooit in de geschiedenis van het bedrijf werd een beter derde kwartaal […]

Als de trend zich in het volgende kwartaal doorzet, stevent distributeur Ingram Micro af op een recordjaar. In het derde kwartaal van 2007 noteerde het bedrijf een omzet van 8,61 miljard dollar – vijftien procent meer dan gedurende dezelfde periode vorig jaar. Nog nooit in de geschiedenis van het bedrijf werd een beter derde kwartaal genoteerd. Netto hield het bedrijf daar 72,4 miljoen dollar aan over, bijna een kwart meer dan vorig jaar.
Voor een deel zijn de goede resultaten te wijten aan de hoge waarden van buitenlandse munteenheden waarin Ingram Micro zijn inkomsten vergaart. Maar volgens Gregory Spierkel, de CEO van Ingram Micro, speelt een forse groei in het Verre Oosten en Europa een grotere rol. In onze regionen zou vooral de opening van de scholen dit jaar voor aanzienlijk hogere inkomsten hebben gezorgd. Samen met het Midden-Oosten en Afrika was Europa goed voor een omzet van 2,86 miljard dollar, zowat een derde van het totaal. In deze regio noteerde Ingram Micro een groei van achttien procent. Door de sterke euro weegt deze goede score nog een pak zwaarder door in het globale cijfer.
Het laatste kwartaal van het fiscale jaar ziet er traditioneel nog mooier uit. De komende drie maanden verwacht de distributeur een verkoop van 9,7 à 9,95 miljard dollar wereldwijd. Vooral de toenemende automatisering van KMO’s blijft een belangrijke factor in deze rooskleurige prognose.