HTC, de fabrikant van op Windows Mobile gebaseerde smartphones, heeft de firma MCC aangesteld als tweede distributeur in de Benelux. MCC heeft vestigingen in onder meer België, Nederland en Spanje. Het bedrijf is naast Dangaard Mobicall de tweede distributeur die in de Benelux producten van HTC mag verdelen.
Huub Lamers, de directeur van MCC, verwacht veel van het HTC-gamma: “Deze fabrikant brengt pas sinds kort toestellen onder de eigen naam op de markt, maar heeft toch al een aanzienlijke naamsbekendheid verworven. Voor de resellers en retailers waar wij zaken mee doen vormen de HTC-devices een belangrijk onderdeel van hun assortiment.”
“Het aanstellen van een tweede distributeur hoort bij het volwassen worden van een merk,” zegt Mark Moons, de country manager van HTC in de Benelux. “MCC heeft een sterke positie in het telecom- en ICT-kanaal en kan dus een positieve bijdrage leveren aan onze distributiestrategie.”
HTC, werd opgericht in 1997 en werkt nauw samen met de belangrijkste fabrikanten van mobiele apparatuur, inclusief de belangrijkste telecombedrijven in Europa, de VS en Azië.
MCC is gespecialiseerd in de distributie van telecommunicatiehardware, routenavigatie, digitale camera’s en allerlei informatiedragers. In Nederland is MCC de grootste onafhankelijke distributeur op de markt van mobiele telefonie. MCC levert met name aan de retailhandel zoals Mediamarkt, Belcompany en Dixons.