Nieuws

Intel lanceert eerste Penryn-processor

 

Intel heeft wederom een nieuwe processor voorgesteld voor prestatieminnende computergebruikers. De gloednieuwe Intel Core 2 Extreme QX9650 is meteen de eerste telg van de nieuwe Penryn-chipfamilie. Hij zal vanaf 12 november in de winkels liggen, vermoedelijk aan een zeer stevige prijs. Net zoals de andere Extreme-chips van Intel is de QX9650 bestemd voor high-end gaming-pc’s.

De QX9650 draait aan een kloksnelheid van 3 GHz en beschikt over een stevige L2-cache van 12 MB. De grote verandering met de huidige lichting Intel-chips is dat de nieuwe processor uitgevoerd is op de compacte 45-nanometerschaal, in plaats van op 65 nanometer. De kleinere schaal heeft voordelen op gebied van warmteontwikkeling en stroomverbruik.

Op relatief korte termijn zullen alle Intel-chips de overstap maken naar 45 nanometer. Echt ingrijpende veranderingen vinden er niet plaats aan de onderliggende chiparchitectuur, ondanks de nieuwe Penryn-codenaam. Daarvoor is het wachten op de volgende generatie processors: Nehalem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business