Nieuws

Eerste ICT-quiz is succes

Hoe heette de computer in Stanley Kubricks ‘2001: A Space Odyssey’? Een beetje ICT’er heeft het antwoord wel ergens in het achterhoofd. En die ICT’er etaleert zijn kennis maar wat graag, zo stelt Stef Gyssels, adjunct-hoofdredacteur bij Smart Business Strategies, en samen met Tim Nagels organisator van de ICT-quiz: “Ik ben wel een beetje geschrokken dat er zo enthousiast gereageerd is. De vijftig voorziene teams werden veel sneller gevonden dan verwacht.” Die teams bestonden uit een allegaartje van IT providers, PR-kantoren en IT-journalisten.

De uiteindelijke winnaar werd het team van IT Professional. Tweede was een team van Datanews en Disk Idee, terwijl een afvaardiging van IT-dienstverlener Isabel met de derde plaats het podium op mocht. Genoeg voor een aantal deelnemers om te stellen dat de IT-journalisten een beentje voor hadden. Stef Gyssels: “Ik dacht wel dat de journalistenteams hoog zouden eindigen, maar ik had niet verwacht dat ze zouden winnen. Als jury dachten we dat een team van een IT provider, met een goeie mix van techneuten en mensen met algemene kennis, het best geplaatst zou zijn. Maar die mix bleek bij IT Professional te zitten.”

Het uiteindelijke doel van de quiz was geld ophalen voor de Cliniclowns, een organisatie die met een zestiental clowns de verschillende ziekenhuizen in België bezoekt om de patiëntjes aan het lachen te brengen. Dat doel, zegt Gyssels, is gehaald: “We wilden 10.000 euro ophalen voor de Cliniclowns, en dat is gelukt. Het juiste bedrag is nog niet bekend, maar het ligt boven die 10.000 euro.”

En komt er nu ook een Tweede ICT-quiz? “Gezien het succes en de enthousiaste reacties, zijn we nu bijna gedwongen om het opnieuw te doen. Dus, u hoort nog van ons.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business