HP is vastberaden om zijn software as a service-aanbod (SaaS) meer bekendheid te bezorgen. In dat kader voegt het bedrijf binnenkort IT Service Management toe aan zijn SaaS-pakket, dat zich richt op softwareontwikkeling. HP vergaarde die diensten bij de overname van Mercury Intercative. “Wij willen iedereen laten weten dat HP ook SaaS aanbiedt,” klinkt het. […]

Advertentie

HP is vastberaden om zijn software as a service-aanbod (SaaS) meer bekendheid te bezorgen. In dat kader voegt het bedrijf binnenkort IT Service Management toe aan zijn SaaS-pakket, dat zich richt op softwareontwikkeling. HP vergaarde die diensten bij de overname van Mercury Intercative. “Wij willen iedereen laten weten dat HP ook SaaS aanbiedt,” klinkt het.

Het hele SaaS-aanbod van HP maakt deel uit van het Business Techology Optimization-pakket (BTO), dat HP verkreeg bij de overname van Mercury Interactive in juli 2006. “HP wist niet eens dat het SaaS binnenhaalde bij die overname,” zegt David Torrisi, EMEA directeur SaaS bij HP. Noem het gerust een hidden gem.”

Het BTO-pakket staat in het teken van softwareontwikkeling. “BTO beslaat de hele cyclus van dat proces: van planning, over kwaliteit- en preformancetests tot monitoring,” zegt Torrisi. “Wij monitoren elk kwartier meer dan 600.000 processen van onze klanten en sturen dagelijks meer dan negentig waarschuwingen uit wanneer de ontwikkeling van een applicatie de foute kant lijkt op te gaan. Zo kunnen wij die bedrijven waarschuwen nog voor hun klanten ergens iets van merken. IT Service Management is een nieuw onderdeeltje van het pakket.”

HP hanteert voor die diensten een pay per use betaalmodel. De producten worden aangeboden via SaaS, maar kunnen ook intern gehost worden door de klanten zelf. “Al zijn er ook bedrijven die de software hebben gekocht en intern gebruikten, maar die processen nu toch willen uitbesteden via een SaaS-model,” voegt Torrisi toe. “Stel dat een klant de implementatie van een ERP-pakket onmiddellijk moet testen en niet de tijd heeft om daar een heel systeem voor op te zetten, dan is SaaS een makkelijke oplossing,” illustreert hij.

Torrisi beklemtoont het belang van SaaS voor HP: “Het is een nieuwe markt voor ons, maar we zijn vastberaden onze diensten de komende jaren sterk uit te breiden.”

Advertentie