Nieuws

Intel werkt aan mobiele budgetprocessor

 

Intel wil tegen april 2008 een goedkope processor op de markt brengen. De chip wordt een concurrent voor de Geode LX-700 van AMD, die momenteel gebruikt wordt in het OLPC-project van Nicholas Negroponte, dat goedkopere computers ontwikkelt voor de derde wereld. Intel maakt er geen geheim van dat het marktaandeel wil veroveren op de markt van de budgetnotebooks.

“OLPC is een nieuwe categorie waarmee verschillende mensen op verschillende plaatsen toegang krijgen tot het internet. Het is een aparte categorie die zal groeien en geen deel zal overnemen van het bestaande productaanbod.” Dat verklaart Mooly Eden, Intels hoofd van het mobiele platform, tegen InfoWorld.

Intel heeft al een aantal mobiele processors, maar door het hoge stroomverbruik is geen enkele ervan echt geschikt voor de OLPC-toestellen. Toch mikt het bedrijf met de chip niet uitsluitend op een integratie in het OLPC-project. Intel gelooft dat er een markt komt voor soortgelijke minilaptops en wil daar graag op inspelen. Eerder bracht het bedrijf al de Classmate uit, een notebook die het bedrijf in derdewereldlanden wil verkopen als budgetcomputer. Als alles goed verloopt, zal Intel de processor in april volgend jaar voorstellen op het Intel Developer Forum in Shanghai.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business