Nieuws

Pc-verkoop blijft stijgen, meldt Gartner

Ondanks vele economische doemberichten is de pc-verkoop goed op weg om dit jaar met 12,3% te stijgen, en met 11% in 2008, zo meldt Gartner. Dat komt doordat de hausse van de laptopverkoop nog steeds niet voorbij is en door de groei van de desktopverkoop in opkomende landen. “Toch moet de voorspelling met de nodige voorzichtigheid worden benaderd, gezien het woelige economische klimaat dat nu heerst,” zegt George Shiffler, research director bij Gartner.

De stijgende laptopverkoop, veroorzaakt door de toenemende beschikbaarheid van wifi en de daling van de prijzen, draagt het meest bij tot de groei. Daarnast kan bijna 70% van de totale groei tussen de eerste helft van 2006 en de vergelijkbare periode van 2007 kan op het conto van opkomende landen worden geschreven.

Er wordt niet verwacht dat de huidige economische turbulentie een weerslag zal hebben op de pc-markt, al wordt de computerproducenten wel aangeraden voldoende flexibiliteit in het productieproces in te bouwen om eventuele fluctuaties in de markt op te vangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business