Nieuws

Op weg naar een virtualisatiestandaard

 

Drie grote namen uit de virtualisatiewereld gooien zich achter een nieuwe en open standaard voor images van virtuele machines. Open Virtual Machine Format (OVF) vervangt de bestaande formaten van Microsoft, VMware en Xensource niet, maar stopt ze in een XML-verpakking die universeel te lezen valt.

De informatie in de OVF-verpakking maakt het mogelijk om een virtuele machine die bijvoorbeeld in VMware Workstation gecreëerd werd te openen met Xen of Microsoft Virtual PC. Het grote voordeel van het formaat is dus dat beheerders van virtualisatieoplossingen niet langer gebonden zijn aan een bepaald virtualisatieplatform.

Er zijn echter grenzen aan de samenwerking tussen de drie. Over een open standaard voor virtuele machines willen ze nog praten, maar er is geen sprake van verdere standaardisering rond virtualisatietechnieken.

OVF, dat ook ruggensteun krijgt van Dell, HP en IBM, is op weg om een brede standaard te worden. Een belangrijke stap is de acceptatie gisteren door de Distributed Management Task Force (DMTF) van de OVF-proefspecficatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business