Nieuws

Capgemini biedt Google Apps aan

Google Apps, het pakket kantoortoepassingen van de zoekmachine, wordt aangeboden door Capgemini, dat maken beide bedrijven bekend. Google probeert op die manier zijn applicaties binnen te loodsen in de bedrijfswereld, Capgemini ziet vooral financiële en praktische voordelen voor zijn klanten. Een grootscheepse vervanging van Microsoft Office-toepassingen is echter niet aan de orde.

Capgemini zal Google Apps Premier Edition, de betaalversie van het pakket, verkopen en er ondersteuning voor bieden. De tools zullen ook kunnen worden aangepast aan de noden van de gebruiker. Dat Microsoft door deze dienst wordt aangevallen, wil Capgemini niet gezegd hebben. Richard Payling, director Channels van Capgemini UK: “We zien dit zeker niet als een aanval op Microsoft, maar wel als het aanbieden van een extra dienst aan onze klanten. Wij vinden dat onze klanten een keuze moeten hebben wat kantoortoepassingen betreft.” Payling verwacht dat de dienst vooral zal worden gebruikt door werknemers die tot op heden geen Office-applicaties gebruikten.

De Google Apps worden gehost op de servers van Google zelf, wat in eerste instantie ook zo zal blijven. Dat kan echter veranderen, zegt Kris Poté van Capgemini België: “Wanneer een bedrijf ons vraagt om de applicaties op onze servers te draaien, bijvoorbeeld om veiligheidsredenen, dan kan dat zeker bekeken worden. Ook de vraag van bedrijven om Google Apps op de eigen servers te draaien is een optie. Die aanvragen zullen dan elk individueel worden bekeken.”

Er zou best wat interesse zijn voor de dienst. “We hebben er zelfs al een klant voor”, aldus Payling. Om welk bedrijf het gaat, wilde hij niet kwijt: “Dat kondigen we aan in oktober”. Ook andere bedrijven lijken geïnteresseerd: “De interesse is groot, sinds we de dienst vandaag hebben aangekondigd, ontvingen we al heel wat reacties uit de bedrijfswereld.”

Met deze aankondiging springt ook Capgemini op de Software as a Service-kar (SaaS). “We verwachten een groei van 25% tot 2015”, zegt Kris Poté.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business