Nieuws

Zes Belgische inzendingen voor Europese e-gov-awards

 

Met zes geselecteerde inzendingen lijkt ons land, naast Nederland en Spanje, de grootste kanshebber op een Europese eGovernment Award.

De Europese e-government awards worden op 20 september uitgereikt op het vierde ministeriële e-governmentconferentie in het Portugese Lissabon. Dit is meteen ook het belangrijkste Europese e-gov-event van het jaar en wordt voorgezeten door Europees commissaris voor de Informatiemaatschappij en Media Viviane Reding. De conferentie draait rond vier thema’s: overheidsdiensten die de economische groei bevorderen, initiatieven voor burgers en bedrijven die leiden tot transparantie en samenwerking, overheidsdiensten die de sociale cohesie bevorderen en, ten slotte, projecten voor een effectieve administratie.

In totaal werden 311 e-gov-projecten voorgedragen door verschillende overheidsinstellingen uit Europa. Daaruit koos een onafhankelijk panel van experts uiteindelijk 53 finalisten en daar steken dus ook zes Belgische inzendingen tussen (drie federale, een Vlaams en twee lokale, red.).

Concreet gaat het om het registratiesysteem Limosa dat werkgevers verplicht om buitenlandse arbeidskrachten te registreren; het op de eID gebaseerde ‘Mijn Dossier’ van het Rijksregister; de e-Depot-toepassing voor notarissen; het Contactpunt Vlaamse Infolijn; de GIS-infrastructuur LoG-IN bij 35 lokale besturen en het openbronproject PloneGov (het vroegere CommunesPlone) dat gebruik maakt van Plone en Zope.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business