Nieuws

Rechterlijke Orde bouwt informaticapark af

 

Het computerpark van de rechtbanken, hoven en parketten in ons land is vandaag met 24 procent gekrompen in vergelijking met vier jaar geleden. Dat blijkt uit de statistieken die de federale overheidsdienst Justitie onlangs op haar website publiceerde. Een evolutie die, volgens Justitie, het strikte beheer weerspiegelt van het computermateriaal.

Het computerpark bij de Rechterlijke Orde (desktops, laptops en terminals)
is in vier jaar tijd geslonken tot 10.515 stuks. In 2003 waren dat er nog bijna 14.000. Toch heeft elk lid van de magistratuur en van het personeel van de hoven en rechtbanken ofwel een terminal ofwel een vaste pc (die jonger is dan vijf jaar) ter beschikking, valt er te lezen in het verslag ‘Justitie in cijfers 2007’. Het strikter beheer betekent, naast de verwijdering van versleten informaticamateriaal, ook dat laptops gemeenschappelijk materiaal zijn onder het beheer van de korpschef, de hoofdgriffier of de hoofdsecretaris.

Vorig jaar schreven we al dat de rechtbanken en parketten hun terminals
liever kwijt dan rijk waren (‘Justitie wil terminals de deur uit’, IT Professional nr. 13). De vervanging is ondertussen bijna compleet: voor het eerst sinds 2003 zijn er bij de Rechterlijke Orde minder terminals dan laptops in roulatie. Het totale aantal zakte in vier jaar tijd met 90 procent tot amper 512 stuks.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business