Advertentie

Intel en Dell treuzelen met de uitrol van Windows Vista binnen hun eigen bedrijf. Intel wacht op het eerste service pack (SP1) voor het besturingssysteem, Dell doet waarschijnlijk hetzelfde.

Volgens Martin Mueller, directeur IT bij Intel Europe, begint Intel in de tweede helft van 2007 met de uitrol van Vista. Tegen die tijd zijn de Centrino Pro-computers, inclusief het nieuwe ‘Santa Rosa’-platform, alom beschikbaar. Volgens Mueller presteert de nieuwe versie van Centrino veel beter dan de vorige. “We zullen het als ons standaardplatform gebruiken voor de uitrol van Vista en Office 2007”, zei hij vorige week tijdens een Dell-evenement tegen ZDNet UK.

In het interne IT-plan van Intel is Vista’s SP1 gebonden aan Centrino Pro, stelde hij. Maar Intel zou de uitrol sowieso wat hebben vertraagd, om “zeker te zijn dat al onze interne applicaties werken met Office 2007 en Vista”. Mueller merkte op dat, hoewel Intels IT-afdeling vaak als een testlab dient voor de eigen producten, het bedrijf soms langzamer is dan anderen met de uitrol van de nieuwste technologie. Dat is vanwege de “IT-rationaliteit” die hoort bij een groot bedrijf.

Ook Dell heeft Vista nog niet intern geïmplementeerd. Wel is het bedrijf “heel dichtbij”, zegt Eric Greffier, directeur klantenmarketing voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “We zitten binnen Dell zowat in dezelfde positie als Intel. We wisten dat we Vista intern sneller zouden uitrollen dan enig ander besturingssysteem, maar als we op het SP1-niveau zitten, zal het veiliger zijn.”