Nieuws

Adobe opent Flash-applicatietool

 

Adobe gaat de broncode van Flex vrijgeven onder de openbronlicentie. Gehoopt wordt dat deze stap meer ontwikkelaars zal overtuigen om Flash-gebaseerde applicaties te bouwen voor het Apollo-platform.

De beweging richting openbronlicentie zal deze zomer worden ingezet bij het verschijnen van bèta’s van de volgende versie van Flex, codenaam Moxie. De overstap zal echter pas compleet zijn als Moxie in definitieve vorm verschijnt als Flex 3. Klanten die dat willen, zullen Flex ook onder een commerciële licentie mogen gebruiken.

Adobe wil Flash graag pushen als basis voor zogenaamde rich internet applications, programma’s die buiten de browser draaien maar toch internetdiensten leveren. Programmeurs kunnen Flex gebruiken om dergelijke applicaties te bouwen en die desgewenst laten draaien in Apollo, een soort autonome speler voor Flash-applicaties.

Maar Adobe is niet het enige bedrijf dat in deze richting denkt. Onlangs onthulde Microsoft Silverlight, de nieuwe gedaante van Windows Presentation Foundation/Everywhere (WPF/E). Hiermee wil de softwaregigant de grens tussen browser en bureaublad laten vervagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business