Nieuws

EMC wijzigt partnerprogramma

 

EMC verkoopt tegenwoordig veel meer dan alleen de opslagsystemen waarmee het zijn naam vestigde. Door een reeks acquisities verwierf het de voorbije jaren een hele reeks bijkomende producten, zoals de Documentum software. Om ook software en totaaloplossingen beter aan de man te kunnen brengen, herstructureert het bedrijf zijn dealerkanaal.

Vanaf juli zijn er drie soorten EMC dealers. De doorsnee verkopers van EMC producten heten dan Affiliate Partners. Daarnaast komen er Premier Solution Partners, die zich zullen richten op de verkoop van oplossingen die hardware en software van EMC omvatten. Bovenaan de rangorde komen een beperkt aantal Signature Solution Center Partners. Dat zullen IT-dienstenbedrijven zijn die bereid zijn een democenter uit te bouwen waar de integratie van EMC oplossingen wordt gedemonstreerd met producten van Microsoft, Oracle, SAP of Cisco.

In België en Luxemburg samen heeft EMC vandaag een twintigtal partners, zegt Dirk Hoorelbeke, channel manager Belux. Een aantal daarvan, waaronder Comparex, Dimension Data, Fujitsu Siemens en Telindus zouden de intentie hebben om door te stoten naar dat hoogste niveau. Hoorelbeke hoopt dat er tegen het einde van dit jaar al een of twee dergelijke Solution Centers in ons land zijn, waar klanten integraties kunnen zien van EMC producten als Documentum met zakelijke toepassingen zoals MySAP.

De bedoeling is volgens Willem Hendrickx, EMEA vice president channel and midmarket, om de focus te verleggen van hardware naar toegevoegde waarde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business