Nieuws

Skype 3.0

Skype 3.0 is niet revolutionair te noemen, maar veeleer een logische evolutie van een al zeer goed programma. De functie om telefoonnummers uit internetpagina's te filteren is slim bedacht.

Skype is zonder twijfel het populairste softwarepakket voor VoIP. De applicatie voor internetbellen is beschikbaar in 27 talen, wordt ruim 250.000 keer per dag gedownload en ieder moment van de dag zijn er zeven miljoen Skype-gebruikers online. Dat een goed pakket nog beter kan, bewijzen de makers met Skype 3.0.

Met deze nieuwe versie wil Skype ook zakelijke gebruikers over de streep trekken, getuige de mogelijkheid om Skype-installaties in een bedrijfsomgeving centraal te beheren. Systeembeheerders kunnen op deze manier bepaalde functies aan- en uitzetten om beveiligingsrisico’s uit te sluiten.

De meeste veranderingen zijn echter onder de motorkap te vinden. Groepsgesprekken (Skypecasts) zijn nu vanuit de client op te starten; in versie 2.5 moest daarvoor eerst nog een bezoek aan de website van Skype worden gebracht. Aan deze groepsgesprekken kunnen maximaal honderd personen deelnemen. Wie niet wil meepraten kan ook er ook voor kiezen alleen te luisteren. Skype Publiekchats (eveneens vanuit de client op te starten) lijken veel op Skypecasts, maar worden beheerd door een moderator, die specifieke personen kan uitnodigen of verwijderen.

In Europa mag Skype dan bijzonder populair zijn, in Amerika en Canada telt de applicatie ‘slechts’ twaalf miljoen gebruikers. Om de populariteit van Skype in de Verenigde Staten te verhogen is de Click-to-Call-functie toegevoegd. Zodra er een telefoonnummer in een webpagina wordt aangetroffen, verschijnt er een knop waarmee u direct het nummer via Skype (SkypeOut) kan bellen. Deze functie werkt alleen onder Internet Explorer en Firefox – Apple Safari- en Opera-gebruikers vallen dus helaas buiten de boot. De Click-to-Call-functie werkt ook prima met Nederlandse telefoonnummers.

Aardig is verder de mogelijkheid om links toe te voegen aan een Mood-message, een extra regel waarop een mededeling bij de schermnaam kan worden gezet.

Skype 3.0

Prijs: gratis [februari 2007]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business