Nieuws

Philips GoGear SA9200

De Philips GoGear SA9200 is een fraaie en gebruiksvriendelijke mp3-speler. Wie alleen muziek wil afspelen en af en toe een foto wil bekijken, doet met de SA9200 een goede aanschaf. Wel moet Philips nog enige aandacht besteden aan de samenwerking met Windows Media Player.

De GoGear-audiospelers van Philips hebben er een broertje bij: de GoGear SA9200. Een stijlvol vormgegeven mp3-speler met een intern flashgeheugen van 2 GB.

De SA9200 is de kleinste uitbreiding van Philips’ GoGear-serie. De fraaie en strak vormgegeven speler is slechts 9 centimeter lang en 48 gram zwaar. Het opvallendste aan de SA9200 is zijn touchscreen, dat futuristisch blauw oplicht als u er met de vingers overheen glijdt.

Het navigeren door de menu’s verloopt bijzonder soepel dankzij de duidelijke pictogrammen, geïllustreerde menu’s en de mogelijkheid om albumhoezen weer te geven. Handig is dat alleen de actieve toetsen oplichten tijdens het scrollen door een menu. Verwarrend is daarentegen dat de bevestigingsknop niet in het midden is geplaatst, maar bovenaan rechts. Een nogal onlogische positie, zeker voor wie bijvoorbeeld de mp3-spelers van Apple of Creative gewend is.

De Philips GoGear SA9200 wordt automatisch door Windows XP SP2 herkend. Voor het overhevelen van muziek (in mp3- en WMA-formaat) naar de speler kunt u gebruikmaken van de Windows Media Player (Philips levert versie 10 mee op cd-rom), of simpelweg de gewenste tracks via Windows Verkenner kopiëren.

De Philips GoGear ondersteunt verder het PlaysForSure-initiatief van Microsoft.
Eigenaardig is de Koop nu-optie. In het afspeelmenu van de speler kunt u tracks aanvinken die u later online zou willen aanschaffen. Dat is wat merkwaardig, want wie wil er muziek kopen die hij al op de speler heeft staan? Als we de proef op de som nemen, diverse tracks selecteren die we willen aanschaffen en vervolgens synchroniseren met Windows Media Player, gebeurt er echter niets.

De tracks op de speler zijn te voorzien van een waardering in de vorm van sterretjes. Aan de hand van deze waardering kunt u onder meer zelf afspeellijsten samenstellen. Maar hoewel deze functie prima werkt op de speler, verdwijnen de waarderingen zodra u de Sa9200 verbindt met Windows Media Player.

De geluidskwaliteit is prima, hoewel er bij hoge bitrates en dito volume snel vervorming en ruis optreedt. Dit is helemaal het geval als u in de weer gaat met de equalizersettings (waaronder rock, klassiek, jazz of hiphop), of zelf de instellingen wilt aanpassen.

Jammer genoeg beschikt de GoGear SA9200 niet over een FM-radio of ingebouwde memorecorder. Wel is het mogelijk om foto’s te bekijken op het redelijk goede kleurenschermpje van amper vier centimeter groot. Om foto’s naar het apparaat te kopiëren kunt u gebruikmaken van de meegeleverde Philips Device Plug-in.

De speler is alleen via USB op te laden; een stroomadapter dient u apart aan te schaffen. Een volle batterij is goed voor veertien uur muziek.

Philips GoGear SA9200

Prijs: 160 euro BE, 180 euro NL [februari 2007]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business