Nieuws

CIO's te veel bezig met interne keuken

 

CEO’s willen dat IT hun bedrijf helpt groeien en de bedrijfsprocessen verbetert. Maar hun CIO’s zijn vooral met hun interne problemen bezig: ze zijn gefocust op het verbeteren van de IT-dienstverlening en de IT governance. Volgens onderzoeksbureau Gartner gaapt hier een gevaarlijke kloof die de geloofwaardigheid en het prestige van de CIO kan aantasten.

Gartner ondervroeg 1.400 IT managers uit heel de wereld, met de nadruk op grotere organisaties (de CIO’s in de studie hebben gemiddeld een IT-budget van 90 miljoen dollar).

‘CIO’s kunnen niet vertrouwen op traditionele ingrepen – zoals het verbeteren van de operationele efficiëntie, verminderen van de IT-kosten en automatisering die tot commoditisering leidt – om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de directeurs’, aldus Gartner analist Mark McDonald in een persbericht, ‘Succesvol zijn in 2007 vereist dat een bedrijf wordt getransformeerd zodat het klanten aantrekt en behoudt.’ Volgens McDonald zullen CIO’s hun prioriteiten dan ook moeten aanpassen aan de verwachtingen van de business.

De businessverantwoordelijken verwachten van de CIO dat die dit jaar een belangrijke rol gaat spelen in het verbeteren van de bedrijfsprestaties op korte termijn en van de competitiviteit op langere termijn. De top drie verwachtingen die de business heeft naar IT toe (zie kader) hebben te maken met verbetering op korte termijn: de processen verbeteren, de bedrijfskosten helpen beperken, klanten aantrekken en behouden. De volgende vijf verwachtingen hebben betrekking op de langere termijn.

Volgens McDonald moeten CIO’s zich vooral concentreren op informatie als bron voor verhoogde efficiëntie en competitiviteit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business