Nieuws

Dell stoomt pc's klaar voor Linux

Meer dan honderdduizend gebruikers hebben van zich laten horen op de nieuwe ‘brainstormwebsite’ van Dell. De computerfabrikant gaat gehoor geven aan de grootste wens: als klanten Linux verkiezen boven Windows, dan krijgen ze dat.

In het verleden kreeg Dell veel kritiek over slechte communicatie met zijn klanten. Met de terugkeer van Michael Dell aan het roer lijkt dit probleem tot het verleden te behoren. De computerfabrikant opende vorige week een website waarop klanten hun suggesties kwijt kunnen. Honderdduizend bezoekers later bestaat er geen twijfel meer over: gebruikers willen de mogelijkheid om hun pc te kopen met Linux erop.

“Het is opwindend om te zien in welke mate de gemeenschap zich interesseert voor openbronsoftware als Linux en OpenOffice.org”, zegt Dell. “De feedback die we krijgen is vooral gericht op flexibiliteit. We hebben beloofd te luisteren, dus op dit moment werken we samen met Novell om onze producten klaar te stomen voor Linux.”

Consumenten zullen voortaan een OptiPlex-desktop, Lattitude-notebook of Dell Precision Workstation kunnen kopen met Linux.

“Er bestaat geen voorkeur voor één bepaalde distributie van Linux”, zegt Dell. “We kregen voorstellen voor meer dan zes versies. We willen er niet slechts één van opnemen en de rest van de gebruikers in de kou laten staan.” De kans is dus reëel dat de koper kan kiezen uit meerdere distributies.

Daarnaast heeft Dell nog andere suggesties ter harte genomen. De organisatie werkt onder meer aan een No Extra Software Option waarbij gebruikers voorgeïnstalleerde software makkelijker kunnen deïnstalleren. Klanten zullen ook meer inspraak krijgen in de software die aanvankelijk wordt geïnstalleerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business