Nieuws

Microsoft aangeklaagd door firma Office Live

 

Het bedrijf Office Live daagt Microsoft voor de rechter. De softwarefabrikant gebruikt de naam ‘Office Live’ voor enkele van zijn online diensten. Dat mag niet, stelt de aanklager.

Office Live is een overkoepelende organisatie waar bedrijven terechtkunnen voor gespecialiseerd advies. De organisatie wil voorkomen dat Microsoft haar naam gebruikt.

Office Live zegt de naam al in 2002 te hebben geregistreerd. Het bedrijf diende dan ook in december al een klacht in. Die werd echter uitgesteld, met als doel een minnelijke schikking te treffen.

Nu de onderhandelingen daarover spaak zijn gelopen, sleept het bedrijf Microsoft voor de rechter. De rechtszaak komt precies op het moment dat Microsoft zijn Live-diensten aan de man probeert te brengen.

“Het is schokkend hoe weinig Microsoft rekening houdt met de intellectuele eigendommen van een ander bedrijf. Het kiest zelfs een naam die al toebehoort aan een ander bedrijf”, zegt Lenny Targon, chief executive bij Office Live.

“We denken dat Office Live LLC geen geldig handelsmerk heeft”, reageert een woordvoerder van Microsoft. “Nu de klacht is ingediend, zullen we onze positie standvastig verdedigen. We zullen aantonen dat Office Live geen aanspraak maakt op de frase ‘Office Live’ in zijn algemene connotatie.”

Microsoft beschouwt het woordje Live als een omschrijving, waarop geen handelsmerk kan worden genomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business