Nieuws

Windows Mobile 6 verschijnt in drie varianten

 

Microsofts nieuwe besturingssysteem voor mobiele telefoons belooft verbeterde zoekmogelijkheden en veiligheid. Consumenten mogen ook een nauwere integratie met Windows Live-diensten verwachten.

Microsoft zal komende maandag zijn nieuwe mobiele besturingssysteem presenteren op de 3GSM-show in Barcelona. Microsoft verkocht al drie miljoen licenties voor Windows Mobile 6, eerder bekend als Crossbow. De eerste toestellen die gebruikmaken van het nieuwe besturingssysteem verschijnen pas in de lente. Het overgrote aanbod van producten laat zelfs op zich wachten tot de tweede helft van het jaar.

Nieuwe functies
Een verbeterde zoekfunctie voor e-mailcontacten of muziek geeft al resultaten zodra u enkele letters ingeeft. De software ondersteunt nu ook e-mail met HTML, maar daarvoor hebt u Exchange 2007 nodig. Verder is ook Windows Live Messenger aanwezig.

“We hopen honderd procent compatibel te zijn”, zegt John O’Rourke, manager in Microsofts Mobile and Embedded Device-afdeling. “Als een toepassing werkt in Windows Mobile 5, zou die ook moeten werken op Windows Mobile 6.”

Veiligheid
Windows Mobile 6 moet veiliger zijn dan zijn voorganger. Als een gebruiker gegevens op een verwijderbare geheugenkaart opslaat, kan hij die versleutelen. Daarnaast kunnen bedrijven het systeem zo instellen dat te voor de hand liggende paswoorden geweigerd worden.

Microsoft voorziet overigens verschillende versies van het besturingssysteem. De eerste twee zijn Windows Mobile Professional voor toestellen met touchscreen en Windows Mobile Standard voor smartphones. De derde variant heet Windows Mobile Classic en werd ontwikkeld voor PDA’s zonder ingebouwde telefoon, een steeds kleinere markt.

Met Windows Mobile 6 kunnen mensen die geen touchscreentoestel bezitten toch de mobiele versies van Word, Excel en PowerPoint gebruiken. Ondersteuning voor de nieuwe bestandsformaten in Office 2007 voorziet Microsoft pas tegen de zomer.

VoIP
Als laatste extra introduceert Microsoft ook de mogelijkheid tot implementatie van VoIP-software. Voorlopig wordt daar nog geen gebruik van gemaakt, maar O’Rourke sluit een overeenkomst met een VoIP-provider in de toekomst zeker niet uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business