Nieuws

Magix Video Deluxe 2007 Plus

De uitgebreide hoeveelheid functies, waaronder de mogelijkheid om met 32 sporen te werken, maken van Video Deluxe een pakket dat iedere videoliefhebber zou moeten overwegen. Dankzij de ondersteuning voor HD-video en 5.1 surround-geluid is Video Deluxe 2007 ook klaar voor de nieuwste, geavanceerde videocamera's. Het pakket is zwaarder dan de 2006-versie en vereist daarom wel een krachtige pc.

Dat videobewerkingspakketten nog steeds verbeterd kunnen worden, bewijst Magix met Video Deluxe 2007 Plus. Deze nieuwe versie is niet alleen voorzien van een verbeterde interface, er is ook meer ondersteuning voor in- en uitvoerformaten.

Dit Magix-programma richt zich op de beginnende gebruiker, maar biedt mogelijkheden die we ook aantreffen in professionele videopakketten. Video Deluxe 2007 is meer dan een opgepoetste 2006-versie, aangevuld met een handjevol toevoegingen. Onze kritiek op de vorige versie – onder meer de ietwat onduidelijke interface – lijkt te zijn opgepakt door de makers. En beginnende gebruikers zullen merken dat ze sneller met het pakket aan de slag kunnen. Grote menu’s met iconen wijzen hen de weg.

Nog steeds is de hoofdinterface verdeeld in de drie onderdelen: Opnemen, Bewerken en Branden. Door op het tabblad Opnemen te klikken, start de import-wizard die u in staat stelt om videobeelden van een DV-camera binnen te halen. Van de harde schijf, van een dvd of cd of via de tv-opnamefunctionaliteit. Deze laatste functie vereist wel de aanwezigheid van een tv-capture-kaart.

Importeren van Divx- of Xvid-bestanden is geen probleem, mits de benodigde codec maar op uw systeem is geïnstalleerd. Het is ook mogelijk om HD-videomateriaal te verwerken. Videomateriaal van dvd-camcorders vormt evenmin een probleem.
Het tabblad Bewerken biedt toegang tot functies voor het eenvoudig toevoegen van overgangen, titels en effecten aan een project. U pakt simpelweg een effect op en dropt dit op de gewenste plek in de tijdlijn of het scène-overzicht.

Na de montage en het eventueel geautomatiseerd toevoegen van achtergrondmuziek kunnen we ervoor kiezen onze film te branden op een dvd of cd. Er is voorzien in een uitgebreide reeks geanimeerde en statische menu’s die we op onze smaak kunnen afstemmen, en er is zelfs ondersteuning voor HD WindowsMedia-dvd’s.

Een film exporteren naar een bestand is uiteraard ook mogelijk, en vooral handig als u uw videofilm wilt delen met anderen door deze op een website te plaatsen. Het programma ondersteunt alle formaten en codecs die uw systeem aankan. De resolutie, frameratio en beeldverhouding zijn naar wens in te stellen. Films die gebruikmaken van velden met slechts de helft van de beeldlijnen (het zogenaamde ‘interlacen’) worden automatisch omgezet naar volledige frames (deïnterlacing).

Elke bewerking in Video Deluxe 2007 is te stoppen met een druk op de Esc-toets. Erg handig als u bijvoorbeeld per ongeluk de preview van een langdurig effect hebt opgevraagd: in dat geval kunt u het renderproces onmiddellijk onderbreken. Andere geavanceerde functies, zoals de video- en audiocleaner, werken uitstekend en met het video-controlleronderdeel kunnen we zeer geavanceerde videobewerkingen en effecten maken. Magix Video Deluxe is een uitstekend pakket voor de beginnende en gevorderde videobewerker.

Magix Video Deluxe 2007 Plus

Prijs: 99 euro (december 2006)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business