Nieuws

Muziekindustrie eist monstersom van AllofMP3.com

 

De Recording Industry Association of America (RIAA) voert haar conflict met AllofMP3.com verder op. Aan de onlangs tegen de Russische online winkel ingediende klacht verbindt de koepelorganisatie nu een schade-eis van 150.000 dollar per lied. Geschat wordt dat AllofMP3.com circa elf miljoen muziekbestanden heeft verkocht.

Vorige week melde de krant The Washington Post dat RIAA in New York een rechtszaak begint tegen MediaServices, de uitbater van AllofMP3.com en de kloon allTunes.com. Een zoveelste hoofdstuk in het conflict tussen de winkel en de grote platenfirma’s. Zij zien AllofMP3.com als een piratenoperatie die geld verdient aan het verkopen van illegale muziekbestanden. Het Russische bedrijf ontkent dit en verwijst naar een overeenkomst die het heeft getroffen met een lokale rechtenorganisatie.

Vorige week was niet bekend hoe hoog de schadevergoeding is die RIAA eist. Volgens de site ZeroPaid gaat het om een zeer forse som: 1,65 biljoen dollar. Een dergelijk bedrag is waarschijnlijk niet te betalen voor AllofMP3.com.

Maar net als bij vorige acties lijkt MediaServices niet bezorgd om de nieuwe rechtszaak. “De klacht is ongegrond, daar AllofMP3.com niet opereert in New York. Uiteraard mogen de labels rechtszaken opstarten, maar ze weten dat AllofMP3.com legaal is in Rusland”, leest een verklaring van de winkel.

In juli 2006 diende de British Phonographic Industry (BPI) een klacht in tegen AllofMP3.com. Ook toen leek de actie eerder symbolisch van aard, daar de internetwinkel niet is vertegenwoordigd in het Verenigd Koninkrijk.

De muziekindustrie probeerde daarvóór in Rusland zelf een sluiting van AllofMP3.com te bedingen. Onder de toenmalige Russische wetgeving was dat echter niet mogelijk. Er wordt gespeculeerd dat een nieuwe copyrightwet daar verandering in zal brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business