De kersverse modellen van vier van de bekendste GPS-leveranciers vallen alleen op vanwege enkele extra's. Op navigatievlak lijkt er weinig te zijn veranderd.

Advertentie

In de navigatiewereld zagen we afgelopen jaar vooral nieuwkomers toetreden. Onder meer Sony, LG en Novogo maakten deel uit van onze vorige testronde. Met nieuwe modellen van Blaupunkt, Fujitsu-Siemens, Navman en TomTom gaan we in dit overzicht weer de klassieke toer op.

Hoewel de TravelPilot Lucca MP3 prima voldoet voor navigatiedoeleinden, vinden we het jammer dat hij niet aan te sluiten is op de luidsprekers van de auto. De Pocket Loox N100 van Fujitsu-Siemens is ongetwijfeld de origineelste oplossing van het viertal en het stijlvolste navigatietoestel van dit moment. Door zijn compactheid verliest hij echter aan gebruiksgemak.

De Navman iCN 330 is een degelijke Benelux-navigatieoplossing die het vooral van de aantrekkelijke prijs moet hebben. TomTom blijft gelden als een van de belangrijkste spelers in het navigatieveld. Alleen de hoge prijs kan de One Europe parten spelen.

Advertentie

Gerelateerde artikelen