Nieuws

Geen operatie Fusion voor Microsoft Dynamics

 

Terwijl Oracle al jaren worstelt met het integreren van zijn verschillende ERP-pakketten in één omvattend pakket, blijft Microsoft voorlopig vasthouden aan zijn drie afzonderlijke productlijnen. Wanneer dat zal veranderen, lijkt zelfs voor Microsoft onduidelijk.

Slechts twee jaar geleden werd onder de grote noemer ‘Project Green’ nog een roadmap gelanceerd waarbij Navision, Axapta en Great Plains ergens tegen 2010 voorgoed in één product zouden samensmelten. Vier jaar voor die deadline lijkt het plan zoniet begraven, dan toch voor onbepaalde tijd bevroren. ‘De eenheidsworst die we toen voor ogen hadden, is al snel afgevoerd omdat het onmogelijk bleek om dezelfde engine te gebruiken voor een product met slechts vijf gebruikers en een product met meer dan honderd gebruikers,’ aldus Jan Smessaert, business group lead bij Microsoft Dynamics in België. Smessaert ziet dan ook geen eengemaakt ERP-systeem op de Microsoft-agenda.

Maar Satya Nadella, senior vice president van de Microsoft Business Solutions Group, benadrukt dat op termijn de verschillende smaken van Microsoft Dynamics tot één zullen worden herleid. Dus: geen DynamicsAX, -NAV of -GP meer, maar één algemene Dynamics, ‘maar dan wel onderverdeeld in verschillende versies: Standard, Premium, enzovoort, vergelijkbaar met wat we met Windows Server doen’. Een streefdatum voor deze verschillende groottes van eenheidsworst wilde hij niet geven ‘omdat de klant het ritme bepaalt’, maar intussen zijn er wel nog twee nieuwe versies van elk afzonderlijk product voorzien. We mogen dus aannemen dat het nog niet voor de komende vijf jaar zal zijn.

‘Een zware cultuurschok zal de overgang dan niet meer zijn,’ vult Tami Reller, corporate vice president van de Microsoft Business Solutions Group, aan, ‘bij elke nieuwe release krijgen de verschillende producten de beste features van de andere producten geïnjecteerd. De vertrouwde interface en de koppeling met Sharepoint en SQL Server hebben ze nu al gemeenschappelijk.’

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business