Advertentie

Siemens stuurde ons behalve zijn C450 SIP-telefoon de Gigaset S450. Dit is een klassieke DECT-telefoon die met behulp van de USB-dongle M34 verbinding maakt met Skype op de pc. Deze Siemens-combinatie is al enige tijd op de markt. Een goedverkopend product, zegt de fabrikant zelf. Niet alleen Skype wordt ondersteund, ook de softphone SIPPS van Nero werkt met de Gigaset.

Verder is het mogelijk om met de Gigaset S450 te chatten via MSN Messenger of ICQ, hoewel dit met sms-input via het toetsenbord moet gebeuren. Sms’en is ook mogelijk vanaf dit toestel. De meegeleverde configuratiesoftware biedt handige mogelijkheden, waaronder de synchronisatie van het Windows-telefoonboek of uw Outlook-contacten. De software vraagt wel enig inzicht van de gebruiker om alles naar behoren in te stellen.

Over de handset zelf hebben we niets te klagen: de constructie is stevig genoeg en de geluidskwaliteit is bovengemiddeld. De vormgeving vinden we aantrekkelijker dan die van de C450, maar de opbouw van het menu in de telefoon kan sneller. Het toestel kan nummerinformatie weergeven van via het analoge netwerk inkomende gesprekken.

Het basisstation ondersteunt maximaal zes handsets. Op het bereik van de draadloze handset en de geluidskwaliteit hebben we niets aan te merken. Helaas is zowel het toestel als de USB-dongle fors geprijsd.

Siemens Gigaset S450 + M34 USB

Prijs: 139,95 euro (Gigaset S450) + 119,95 euro (M34 USB) [oktober 2006]

Advertentie