Nieuws

Benchmark voor virtualisatiesoftware gepland

 

Microsoft, Parallels, VMware en XenSource zijn maar enkele van de namen die zich werpen op virtualisatie. Maar welke oplossing biedt de snelste virtuele machines? Om die vraag te beantwoorden, wil Standard Performance Evaluation Corp (SPEC) een benchmark voor virtualisatiesoftware ontwikkelen. De nieuw opgerichte SPEC-werkgroep krijgt daarbij steun van AMD, Dell, Fujitsu Siemens, Hewlett-Packard, Intel, IBM, Sun en VMware.

De benchmark moet het mogelijk maken om de prestaties van virtualisatieoplossingen met elkaar te vergelijken. Voor bedrijven is het momenteel erg moeilijk om de juiste oplossing te kiezen.

De nieuwe virtualisatiebenchmark zal bestaande standaardtests zoals SPECjAppServer2004 en SPECweb2005 gebruiken om een typische workload voor een server te creëren. De SPEC-benchmark simuleert een omgeving die bestaat uit een server waarop verschillende virtuele machines draaien.

Het peilen van de prestaties van een virtualisatieoplossing voor de desktop lijkt niet op de agenda van de SPEC-werkgroep te staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business