Nieuws

Symantec stapt met Accenture in security consulting

 

Symantec zet samen met Accenture een consulting organisatie op onder de naam Accenture and Symantec Security Transformation Services. Het maakt deel uit van een poging van Symantec om zich te positioneren als leverancier van totale beveiligingsoplossingen, in plaats van individuele producten.

Accenture and Symantec Security Transformation Services zal zich toeleggen op wat beide bedrijven omschrijven als security transformation services. Met die transformatie wordt bedoeld: het invoeren in een bedrijf van gestructureerde en herhaalbare processen op het vlak van beveiliging en compliance (het respecteren van wettelijke verplichtingen zoals Sarbanes-Oxley in de VS of de Europese data privacy regels). Daarbij levert Symantec de technologische kennis op het vlak van IT-beveiliging, en Accenture de expertise op het vlak van het ontwerpen, verbeteren en invoeren van bedrijfsprocessen.

De overeenkomst tussen Symantec en Accenture vertoont enkele parallellen met de samenwerking die al bestaat tussen Accenture en Microsoft. Maar die samenwerking kreeg de vorm van een joint venture tussen beide bedrijven, Avanade. Dat is dit keer niet de bedoeling, zegt Paul Ferron, consultancy manager Benelux bij Symantec. ‘Het verschil met een joint venture is dat er geen aparte juridische entiteit is opgericht. Maar in beide bedrijven komen er wel mensen die alleen voor de nieuwe organisatie werken.’ Over aantallen kon Ferron nog niets vertellen, maar zijn huidige consulting-groep voor de Benelux telt 7 personen. Die zijn gevestigd in Brussel en het Nederlandse Zaltbommel.

De projecten die de nieuwe organisatie zal aanpakken, zullen zeker voor een stuk gebaseerd zijn op Symantec producten. Twee belangrijke producten zijn Security Information Manager, een appliance die gebeurtenissen op het vlak van IT-beveiliging registreert, en Enterprise Security Manager, software die toelaat om beveiligingsregels te definiëren en af te dwingen (bijvoorbeeld ervoor zorgen dat gebruikers geen onveilige paswoorden kunnen invoeren of dat de laatste software patches steeds geïnstalleerd moeten zijn). Beide producten kunnen bedrijven helpen bij compliance, omdat ze helpen om bepaalde principes uit standaarden als ISO 27000 af te dwingen, en statistieken af te leveren om de vorderingen te meten.

Security 2.0
De nieuwe consulting organisatie passen in een breder plan van Symantec, dat door CEO John Thompson omschreven wordt als ‘Security 2.0’. Kern van dat Security 2.0 idee is dat goede beveiliging uit moet gaan van de juiste processen binnen de onderneming, in plaats van individuele producten die individuele problemen (virussen, hackers) aanpakken. Symantec kondigde ook een aantal nieuwe producten aan die in die strategie zouden passen. Het gaat onder meer om Symantec Database Security: nieuw product dat ongeauthoriseerd gebruik en wijziging van gegevens in bedrijfsdatabases tegengaat. Symantec Mail Security 8300 is dan weer een familie appliances voor e-mail beveiliging, met spamfiltering en opsporing van ontoelaatbare e-mail zoals lekken van bedrijfsgegevens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business