De Zen V Plus heeft alles in huis om met de iPod nano in de clinch te gaan. De bediening is eenvoudig, het functiepakket volledig en het prijskaartje helemaal juist.

Advertentie

De iPod mag dan wel ‘s werelds populairste MP3-speler zijn, dat neemt niet weg dat er goede alternatieven beschikbaar zijn. De Zen V Plus van Creative heeft bergen meer functies dan de iPod nano en kost minder.

De Zen V Plus is erg compact (4,5 x 7 x 1,5 cm); dat is kleiner dan de iPod nano, maar wel dubbel zo dik. De speler ligt bijzonder comfortabel in de hand, en de bedieningsknoppen en joystick zijn makkelijk te bedienen. Het toestel maakt gebruik van een erg middelmatig 1,5-inch OLED-scherm met een resolutie van 128 x 128 pixels.

Tijdens het inschakelen merken we dat het toestel niet altijd even snel is; we krijgen vaak de Please Wait-boodschap. De menu’s zijn wel eenvoudig gestructureerd en brengen u snel naar de juiste song. Een leuk detail is dat u het scherm kunt roteren.

U gebruikt de Zen V Plus best met Windows Media Player 10, waarmee het toestel muziek en foto’s kan synchroniseren. Voor video moet u de Creative Video Convertor gebruiken.

De Media Explorer-software stelt u dan weer in staat om gegevens uit Outlook naar de interne organizer over te pompen. De Plus-versie dankt z’n naam aan een ingebouwde FM-tuner met 32 presets en de mogelijkheid om rechtstreeks op te nemen. Er is ook een opnamemogelijkheid en een voicerecorder.

De Zen V Plus is gecertificeerd voor PlayForSure en ondersteunt ook MP3- en onbeschermde WMA-bestanden. Videobestanden worden omgezet naar een eigen formaat van 128 x 96 pixels en slechts 12 frames per seconde, wat extreem vermoeiend kijken is.

Tijdens een subjectieve test vinden we de geluidskwaliteit behoorlijk, enkel de bassen zijn middelmatig. De heroplaadbare batterij is goed voor 18:10 uur non-stop muziek. U kan de Zen V Plus (afhankelijk van de geheugencapaciteit) in wit of zwart met oranje, groen of blauw krijgen.

Creative Zen V Plus

Prijs: 129 euro (1 GB) – 149 euro (2GB) – 209 euro (4 GB)

Update: prijzen geactualiseerd op 19/9/2006.

Advertentie