Nieuws

Romedia 750 GB externe schijf

Hoewel hij wat zwaar is om hem overal mee naar toe te nemen, is de Romedia 750GB harde schijf een prima aanvulling op een overbelaste desktopcomputer. De SATA-ingang zorgt voor een snelle toegang tot uw gegevens. Goedkoop is de Romedia evenwel niet.

Externe harde schijven zijn niet alleen bedoeld voor gebruikers die onderweg veel opslagruimte nodig hebben. Ook voor datavervoer over korte afstanden, bijvoorbeeld tussen twee systemen of als extra opslagmedium voor bij een desktop is een externe schijf vaak een uitkomst. Dat geldt zeker voor het nieuwe SATA-model van Romedia.

De vrij zware en solide behuizing verbergt een schijf met een capaciteit van 750 GB. Deze sluit u met de meegeleverde kabel aan op uw systeem via een externe SATA-ingang. Dit laatste vereist vanzelfsprekend dat uw systeem is uitgerust met een SATA-uitgang aan de buitenzijde.

Het resultaat van deze combinatie is dat uw schijf met een hogere snelheid te benaderen is – 1,5 gigabit per seconde – wat bij veeleisende toepassingen een voordeel oplevert. De schijf wordt ondersteund door Windows 9x, Windows 2000, XP en MAC OS, en is hot-pluggable.

Een opvallende afwezige op dit specifieke model is een ´ledje´ dat aangeeft of er sprake is van dataoverdracht. Een voortdurend knipperend lampje kan storend werken, maar als u de activiteit van de schijf in de gaten wilt houden, komt het toch van pas.
Romedia 750 GB externe schijf
Prijs: 857 euro [september 2006]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business