Wie op zoek is naar een volwassen fotobewerkingspakket, moet nog even verder zoeken. Wie zijn foto's snel en simpel wil ordenen, opleuken en delen, heeft met Corel Snapfire een prima oplossing in handen.

Advertentie

Met Snapfire 1 brengt Corel een gratis fotoprogramma uit met veel nadruk op gebruiksvriendelijkheid. Iedereen kan hiermee foto’s ordenen, bewerken en delen.

De interface is overzichtelijk. De linker taakbalk is verdeeld in Share, Find, Review en Adjust. Onder Share vindt u de mogelijkheid foto’s te delen door ze per e-mail te verzenden of te printen. Wanneer u op Find klikt, krijgt u de mappenstructuur van Windows Verkenner te zien. Zo kunt u eenvoudig naar uw map met foto’s gaan.

[download_file]
De knop Review laat u alle foto’s zien als diavoorstelling. Ook kunt u hier ‘photo info’ selecteren. U krijgt dan de informatie over de foto te zien, zoals bestandstype en omvang. Ook kunt u hier zelf informatie toevoegen, waaronder een waarderingscijfer dat in sterren wordt uitgedrukt. Aan de hand van de zelf toegevoegde informatie kunt u later foto’s eenvoudiger ordenen en terugvinden.

Alle menu’s spreken eigenlijk voor zich. Wanneer u een foto heeft geopend, kunt u hierop een aantal bewerkingen uitvoeren. Welke dit zijn, staat duidelijk in de taakbalk vermeld. Het gaat uitsluitend om de meest basale effecten.

Alle gangbare formaten worden ondersteund, zoals JPEG, GIF, BMP, TIFF en PNG. U kunt foto’s ook comprimeren, zodat ze makkelijker per e-mail zijn te verzenden. Hoe dit moet, wijst zich – zoals alles in Snapfire – vanzelf.
Windows 2000/XP, 500MHz CPU, 256MB RAM, 500MB disk space, IE6+