Nieuws

Sony verlaagt prijs PS3 in Japan

 

Sony heeft aangekondigd dat het de prijs van de PlayStation 3 verlaagt met bijna 67 euro. Volgens een woordvoerster zouden Japanse consumenten de indruk hebben dat de PS3 te duur is. De prijsverlaging geldt dan ook alleen voor Japan.

Sony plant twee modellen van de PS3. Alleen de prijs van de goedkoopste PS3-console daalt, deelde topman Ken Kutaragi vrijdagochtend mee aan de verzamelde pers bij de Tokyo Game Show. Kutaragi kondigde verder aan dat beide PS3-modellen een HDMI-interface krijgen. Eerder was een dergelijke HDTV-connector alleen in de duurdere variant voorzien.

De redenering van Sony zal bij Europese consumenten waarschijnlijk verkeerd vallen. De woordvoerster van Sony Computer Entertainment (SCEI) stelt dat “Japanse consumenten de perceptie hebben dat de yen net zo sterk is als een dollar of een euro en daarmee de PS3-winkelprijs te hoog vinden.”

De euro zweeft echter al jarenlang zo’n twintig procent boven de dollar, wat bij Europese consumenten tot identieke sentimenten leidt. Zij zagen zich bovendien onaangenaam verrast door het uitstel met ruim vier maanden, terwijl de introductie van de PS3 in Japan en Amerika gewoon doorgang vindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business