Motorola heeft voor drie miljard euro Symbol Technologies gekocht. Symbol is een bedrijf dat is gespecaliseerd in barcodescanners, RFID- en draadloze netwerkapparatuur. Motorola, ‘s werelds op één na grootste fabrikant van mobiele telefoons, wil met de overname zijn aanbod aan zakelijke klanten uitbreiden. Op de zakelijke markt wordt het nu een serieuze concurrent voor onder […]

Advertentie

Motorola heeft voor drie miljard euro Symbol Technologies gekocht. Symbol is een bedrijf dat is gespecaliseerd in barcodescanners, RFID- en draadloze netwerkapparatuur.

Motorola, ‘s werelds op één na grootste fabrikant van mobiele telefoons, wil met de overname zijn aanbod aan zakelijke klanten uitbreiden. Op de zakelijke markt wordt het nu een serieuze concurrent voor onder andere Cisco en Nokia.

Symbol was al diverse malen benaderd door Motorola, aldus Symbols marketingmanager Marco Landi. Hij ontkent echter dat het bedrijf zichzelf actief te koop heeft aangeboden.

“Motorola heeft zijn zakelijke divisie enkele jaren geleden opgezet en is sindsdien op zoek naar overnamekandidaten om zijn portfolio op dat gebied uit te breiden”, aldus Landi tegen ZDNet UK. “Symbol werd dit voorjaar voor het laatst benaderd en sindsdien zijn er regelmatig gesprekken gevoerd.”

Symbol Technologies is aanmerkelijk groter dan Motorola’s zakelijke divisie. Volgens Landi zal deze afdeling nu feitelijk worden overgenomen door de producten van Symbol. Hij verwacht niet dat er banen verdwijnen door de overname, die binnen twee à drie maanden moet zijn afgerond.

Met een bijdrage van David Meyer, ZDNet UK