Advertentie

BitComet is een gratis p2p-applicatie waarmee u bestanden zoekt en downloadt, favoriete sites bewaart als bookmarks en chat met andere gebruikers.

Versie 0.71 is nog geen maand oud. In die editie werd de interface op diverse punten verbeterd. Helemaal vlekkeloos is dit niet gegaan: in diezelfde interface bleek ook een aantal bugs geslopen. Deze fouten, waarvan u hier een overzicht kunt vinden, zijn verholpen in versie 0.72.

[download_file]
De werking van BitComet is onveranderd. Aan de linkerkant van de uit drie panelen bestaande interface kunt u kiezen uit een lange lijst webpagina’s waarop bestanden zijn te vinden. Verschillende sites bieden verschillende bestandssoorten aan. Om wat voor bestand het gaat, is doorgaans te zien aan de naam.

Wanneer u een bestand selecteert dat u wilt downloaden, wordt er eerst een torrent-file op uw desktop gezet. Dit moet u openen in BitComet. Het programma selecteert vervolgens p2p-gebruikers die het door u gewenste bestand aanbieden en begint te downloaden. De snelheid neemt toe naarmate BitComet uit meerdere bronnen kan putten. Het aanbod is groot en zeer gevarieerd.

BitComet biedt verder de mogelijkheid te chatten met andere gebruikers, ondersteunt RSS, heeft een optie om downloadstatistieken bij te houden en stelt u in staat uw favoriete sites op te slaan als bookmarks.
Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 Server

Advertentie