SlimBrowser probeert zich van de concurrentie te onderscheiden met een veelheid aan extra’s – en slaagt daar aardig in. Bijvoorbeeld met de uitgebreide taalondersteuning en ingebouwde editors. Het programma installeert moeiteloos en snel. De interface ziet er goed uit, al zijn er standaard wel erg veel buttons en vakjes weergegeven. Sommige heb je niet snel […]

Advertentie

SlimBrowser probeert zich van de concurrentie te onderscheiden met een veelheid aan extra’s – en slaagt daar aardig in. Bijvoorbeeld met de uitgebreide taalondersteuning en ingebouwde editors.

Het programma installeert moeiteloos en snel. De interface ziet er goed uit, al zijn er standaard wel erg veel buttons en vakjes weergegeven. Sommige heb je niet snel nodig, andere zijn wel handig. Zoals de zoekbalk, waarmee direct in een keur van zoekmachines kan worden gezocht.

[download_file]
SlimBrowser werkt standaard met tabbladen. Dat betekent dat elke nieuw geopende pagina als een tabblad binnen de browser verschijnt. Zo kunt u binnen één browserscherm tussen meerdere, openstaande webpagina’s bladeren. Dit houdt de taakbalk wel zo overzichtelijk.

De browser heeft alle min of meer verplichte functies, zoals een ingebouwde pop-up-killer en een Clean Trace feature die cookies en dergelijke wist. Ook handig is de ingebouwde VBScript-, Jscript-, html- en teksteditor.

Een opvallende optie van SlimBrowser is de vertaalfunctie. Met een druk op de knop worden websites vertaald door Google of Babelfish. Dit werkt nog wel eens op de lachspieren. Zo prijst de maker van SlimBrowser zichzelf in het Nederlands aan als: “Slanke Browser is veelvoudig-plaatsbrowser die op lusje-pagina interface wordt gebaseerd.” Maar als u naar informatie zoekt op bijvoorbeeld een Japanse site, kan deze vertaalfunctie toch zeer hulpvol zijn.

Versie 4.08 bevat enkele bugfixes. Ook is volledige ondersteuning toegevoegd voor Unicode op Windows NT gebaseerde systemen. Verder worden de taalpakketten voortaan niet meer meegeleverd in het set-up-bestand, maar gedownload na installatie. Hierdoor kunnen de makers eenvoudiger de taalbestanden up-to-date houden. Voor een compleet overzicht van alle wijzigingen kunt u hier terecht.
Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 Server

Advertentie