Nieuws

Microsoft presenteert muziekspeler Zune

 

Je kunt veel zeggen over Microsoft, maar het bedrijf weet wel hoe het een hype moet creëren. Na een mysterieuze website en ‘gelekte’ foto’s is de nieuwe muziekspeler Zune nu officieel gepresenteerd.

Net als elke nieuwe muziekspeler werd de Zune door velen al bestempeld als ‘iPod-killer’, ofwel een serieuze concurrent voor Apples populaire mediaspeler. Eén ding heeft de Zune in ieder geval voor op de grote concurrent: hij is voorzien van een draadloze verbinding (802.11b en 802.11g WiFi).

Eerst was er de website Coming Zune, die nog niets over het product weggaf. Vervolgens kwam er mondjesmaat steeds meer informatie vrij over de Zune. Uiteindelijk lekten er ook foto’s. Nu Microsoft het apparaat aan de pers heeft gepresenteerd, is het apparaat voor het eerst goed te bekijken (klik op de foto’s onderaan dit artikel).

De meeste informatie over de Zune was wel bekend. Behalve de draadloze verbinding heeft hij een 8-verbinding en een geïntegreerde fm-tuner. De Zune beschikt verder over een 3-inch (7,6 cm) beeldscherm. De 30 GB harde schijf is goed voor 7.500 liedjes op 128 Kb WMA-formaat. Het apparaat kan ook overweg met mp3- en aac-bestanden. Video’s bekijken kan in de formaten wmv, mpeg4 of h.264. Foto’s zijn uitsluitend in het jpg-formaat te openen.

Met de draadloze verbinding kunnen bestanden worden uitgewisseld met de pc, maar ook met andere Zunes. De uitwisselingsmogelijkheden voor muziek zijn echter zeer beperkt, om illegale verspreiding van bestanden te voorkomen.

De Zune verschijnt in drie kleuren: zwart, wit en bruin. Het apparaat moet vóór de kerst in de winkels liggen en zal waarschijnlijk tussen de 250 en 300 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business