Nieuws

Tornado 151 Homeplug Turbo 85 Mbps

Deze nieuwe homeplugs van Tornado zijn een goede oplossing voor wie op zoek is naar een eenvoudig alternatief voor een draadloos netwerk.

Tornado heeft een snellere versie uitgebracht van zijn homeplug, een netwerkoplossing waarvoor geen kabels hoeven te worden getrokken. Een homeplug is een set van twee adapters die via het elektriciteitsnet pc’s met elkaar kan verbinden.

Aanvankelijk hadden Tornado’s homeplugs te kampen met een wat beperkte doorvoersnelheid – bij de eerste exemplaren rond de 5 Mbps. Dat is op zich voldoende voor normaal internetverkeer of het delen van bestanden tussen twee pc’s. Met deze nieuwe 85-Mbps Turbo-adapter wordt het in principe ook mogelijk om dvd-films of andere videobestanden via het netwerk te streamen.

De installatie van de set is een fluitje van een cent. We sluiten de homeplug aan op het dichtstbijzijnde stopcontact, installeren de software op de pc en twee minuten later hebben we een werkend netwerk.

Tijdens onze doorvoersnelheidstests blijkt evenwel dat de opgegeven waarde van 85 Mbps puur theoretisch is – de Qcheck-test komt op een snelheid van 20,887 Mbps. Dat is niettemin een prestatieverbetering van vierhonderd procent ten opzichte van de eerste versie.

Een groot voordeel is de stabiliteit van het signaal, overal in het huis. Waar met een draadloze verbinding de kwaliteit snel afneemt als de afstand toeneemt, is dit bij deze adapters nauwelijks merkbaar.
Tornado 151 Homeplug Turbo 85 Mbps
Prijs: 139 euro [augustus 2006]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business