Nieuws

Logitech MX Revolution

De MX Revolution is een van de prettigste muizen die we ooit onder handen kregen. De verdwenen middenknop is erg onhandig.

Het heeft Logitech volgens eigen zeggen twee jaar gekost om de MX Revolution te ontwikkelen, een nieuwe muis met innovatief scrollwiel en een precisielaser. De muis glijdt hemels, maar het ontbreken van een middelste muisknop is een behoorlijk gemis.

Het gemis van een middelste muisklik is voor ons groot genoeg om onze oude muis weer op te pakken. De middelste muisknop is ideaal om bijvoorbeeld snel tabbladen in de Firefox-browser te sluiten. Via de meegeleverde ‘Set Point’ software zou een middelklik alsnog zijn toe te wijzen, maar het lukte ons niet om dat in Firefox te realiseren.

De oude muis weer oppakken doen we met tegenzin: de MX Revolutions zeer precieze bewegingen en werkelijk boterzacht glijdende muis zijn een genot om te gebruiken.

Het goed gebouwde scrollwiel voert de snelheid subtiel op, al naargelang het tempo waarmee gedraaid wordt. Logitech berekende dat er dagelijks zo’n acht meter wordt afgelegd met scrollwieltjes en stak veel tijd in de ontwikkeling van een degelijk wiel.

De MX Revolution kreeg ook een speciale zoekknop en een extra duimwiel, waarmee naar keuze tussen programma’s kan worden gewisseld. Om je duim goed op dat wiel te krijgen, moet de hand erg hoog op de MX Revolution worden gelegd. Wat in ons geval betekent dat het scrollwiel onder het tweede en derde kootje van de middelvinger valt – niet de meest ideale manier om krachtig te kunnen scrollen. Bij het verleggen van de hand om met de vingertop te kunnen scrollen, komen we duimlengte te kort om het duimwiel goed te kunnen bedienen.

De VX Revolution, het notebook-broertje van de MX, is iets kleiner en heeft geen duimwiel. De draadloze USB-receiver die Logitech meelevert, kan in de behuizing van de VX worden opgeborgen. Een mooie vondst.

Bij de MX wordt een fraai vormgegeven laadstation meegeleverd, waarin de MX kan wordt geparkeerd na gebruik. Een set groene ledjes geeft aan hoe het met de batterij is gesteld. Een volle lading is goed voor vijftien dagen muizen. De muis is niet goedkoop, maar Logitech levert hem met drie jaar garantie.

Logitech MX Revolution

Prijs: 99,99 euro [september 2006]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business