Advertentie

Via de weblog van Vista-ontwikkelaars komt het nieuws dat Windows Vista Release Client 1 aan testers wordt aangeboden. Microsoft-topman Jim Allchin zegt dat de feedback op de tweede bèta een hoop verbeteringen heeft opgeleverd.

De Release Client 1 is de opmaat voor de Release To Manufacturing (RTM), de versie zoals die ook in de winkel zal komen te liggen. Allchin schrijft dat naar aanleiding van reacties van testers op de tweede bèta aan het gebruikersinterface is gesleuteld, meer drivers zijn toegevoegd en de prestaties zijn verbeterd.

Microsoft wil Vista RC1 door miljoenen testers laten bekijken en biedt daarom de mogelijkheid hem veertien dagen zonder licentiesleutel uit te proberen. In eerste instantie wordt RC1 aangeboden aan abonnees van TechBeta en het Technology Adoption Program. In een later stadium volgen abonnees van MSDN en TechNet.

Allchin laat softwareontwikkelaars voorts weten dat RC1 de maatstaf is voor hun nieuwe programma’s. Werkt het in RC1, dan werkt het ook in de uiteindelijke winkelversie, luidt de boodschap.

Advertentie