Nieuws

Leica C-Lux 1

De C-Lux 1 van Leica is een mooie compactcamera die zijn werk prima doet, maar dezelfde zwakheden bij hoge gevoeligheden kent als andere compacte camera's.

In de analoge wereld was en is Leica één van de meest gereputeerde cameramerken. Om de overgang naar digitaal te maken, werkt Leica nu samen met Panasonic. Op de nieuwe C-Lux 1 vinden we dan ook naast het rode Leica-logo de typische Panasonic-menu’s terug.

De C-Lux 1 is een 6-megapixel camera met een 4x optische zoomlens – uiteraard een Leica-lens – met een brandpuntsafstand van 28 tot 102 millimeter in kleinbeeldequivalent. De camera bevat een ingebouwde beeldstabilisator, zodat bewegingen van de camera tijdens het fotograferen gecompenseerd worden.

De C-Lux 1 heeft een metalen body, en is verkrijgbaar in het zwart en zilvergrijs. Tegen de trend in heeft de camera geen intern geheugen; er is wel een SD-geheugenkaart van 64 MB meegeleverd.

Het toestel focust redelijk snel, zodat de opnamevertraging beperkt blijft. In onze tests meten we een resolutie van 1.650 (verticaal) en 2.000 (horizontaal) lijnparen, wat goed is voor een camera uit deze klasse. De automatische witbalansregeling werkt uitstekend, zelfs bij kunstlicht.

Bij ISO 100 en 200 is er geen ruis merkbaar, maar zoals heel wat compactcamera’s vertoont de C-Lux 1 storende kleurruis aan ISO 400. De camera heeft ook een setting ‘hoge gevoeligheid’; deze combineert ISO 800 of 1.600 met een erg agressieve ruisonderdrukking, die de opname wazig doet lijken.

Leica C-Lux 1

Prijs: 555 euro [augustus 2006]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business