Nieuws

Mobotix M22M

De M22M van Mobotix is geen goedkope IP-camera, maar wie ernstig overweegt zijn bewakingssysteem met IP-camera's uit te rusten, zal onder de indruk zijn van de veelzijdigheid en kwaliteit van deze toestellen.

IP-camera’s zijn een bijzonder krachtig wapen in de handen van elk bedrijf of gebruiker die op een snelle, toegankelijke en krachtige manier eigendommen in het oog willen houden. Mobotix is één van de prominentere spelers op die markt, en met de M22M brengt het een veelzijdige en – relatief – betaalbare IP-camera uit.

Een IP-camera dankt zijn naam aan de toevoeging van een kleine, interne webserver. Die zorgt ervoor dat u de camera gewoon op het netwerk aansluit, waarna het toestel een IP-adres krijgt en via het netwerk (lokaal of het internet) zijn beelden begint te streamen.

Het is een beetje vergelijkbaar met een complete computer met netwerk en webcamera, maar dan verpakt in één compact toestel. Een IP-camera maakt het niet alleen mogelijk om beelden op uw netwerk te bekijken, u kunt hem (via de browser) overal ter wereld raadplegen, en u kunt de opgenomen foto’s of beelden op eender welke weblocatie bewaren.

Dat zijn een hoop opties, en een goede IP-camera staat of valt dan ook met zijn mogelijkheden en de gebruikersvriendelijkheid van de interface.

De M22M profileert zich duidelijk als een professioneel product met bijzonder indrukwekkende specificaties. Het toestel kan 30 frames per seconde opnemen bij VGA-resolutie, maar kan ook aan 1.280 x 960 pixels opnemen aan 10 fps.

Daarbij hoort ook bi-directionele audio, en een weerbestendige behuizing ontvangt stroom en netwerk langs een makkelijk, samengevoegd stekkerkastje. De installatie is ook eenvoudig.

Op de zijkant van de camera vinden we een sticker met het Factory-IP, en als uw netwerk het gebruikte bereik ondersteunt, hoeft u het toestel enkel aan te sluiten en het IP-adres in een browser in te tikken. Lukt dat niet, dan kunt u op de website van Mobotix gratis de applicatie MXViewer downloaden.

Hiermee kunt u alle instellingen manueel aanpassen, en het programma scant ook uw netwerk op camera’s. We zouden het overigens prettiger vinden als deze applicatie standaard bij de toestellen geleverd werd.

De complete waaier aan mogelijkheden overstijgt deze korte bespreking, maar een blik op de webinterface maakt één en ander duidelijk. Voor een aantal mogelijkheden hebt u overigens Internet Explorer en een speciale plug-in nodig, maar verder kunt u zowat alle functies via de browser aansturen.

Eén van de spectaculairdere opties vinden we onder de Multiview-balk, waarbij we in één venster een overzicht krijgen van alle Mobotix-toestellen in ons netwerk. Met een eenvoudige mouse-over kunnen we elke camera uitzoomen of centraal plaatsen. Verder kunnen we met één klik ‘events’ definiëren, opnemen, bewaren en afspelen.

De kwaliteit van de beelden is al even behoorlijk. We stellen het toestel op in het halfduister van ons testlab, maar zijn niettemin in staat een overzicht te houden op de hele ruimte.

Mobotix M22M

Prijs: 965,58 euro [augustus 2006]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business