PhotoShow Deluxe 4 bereikt een goed evenwicht tussen eenvoud en mogelijkheden. Het is echter moeilijk om te concurreren met Google Picasa, dat ruwweg hetzelfde doet én gratis is.

Advertentie

PhotoShow begon zijn carrière als een tool om diavoorstellingen en screensavers te maken, maar in de loop der jaren heeft het heel wat extra functies gekregen.

Het kan dienen om uw collectie foto’s te beheren door ze in albums te ordenen. Bij de installatie zoekt het beelden op uw harde schijf; u kunt ook foto’s manueel toevoegen en automatisch laten downloaden van op een digitale camera of geheugenkaart.

Tijdens het importeren kunt u foto’s laten herbenoemen, zodat IMG0015633.jpg een betekenisvollere naam zoals verjaardagTom001.jpg krijgt. U kunt ook sleutelwoorden aan foto’s hangen, maar dat gaat minder vlot dan in Adobe Photoshop Elements.

Vrij uniek is dat PhotoShow Deluxe ook overweg kan met videomateriaal. De tools om foto’s te bewerken, zijn erg eenvoudig gehouden, maar omvatten alle typische taken zoals helderheid en contrast regelen, rode oogjes wegwerken en foto’s bijsnijden.

Wie graag uitgebreid de tijd neemt om foto’s te verbeteren, zal de tools te beperkt vinden, maar wie geen behoefte heeft aan een pakket als Photoshop Elements, vindt hier ruim voldoende mogelijkheden.

De sterkste punten van het programma zijn de mogelijkheden om diashows en screensavers te maken. U kunt overgangen en bewegingseffecten kiezen, titels toevoegen en muziek selecteren uit de tientallen gebundelde songs of uit uw eigen MP3-collectie.

Wie weinig tijd heeft, kan ook met één klik op een knop een sjabloon gebruiken om een kant-en-klare diashow te genereren. Deze kunnen dan op cd of DVD gebrand worden, zodat u ze kunt delen met familie en vrienden die geen pc hebben.

Nero Photoshow Deluxe 4
Prijs: 29,90 euro [augustus 2006]