Nieuws

Microsoft moet betalen voor activering van Windows

 

Microsoft krijgt geen kans om zijn veroordeling met betrekking tot het schenden van antipiraterijpatenten van technologiebedrijf Z4 aan te vechten. Erger nog: het softwarebedrijf krijgt bovendien een grotere boete. Microsoft zal nu 140 miljoen dollar aan Z4 moeten betalen.

Microsoft, samen met medebeklaagde AutoDesk, hoopte beroep te mogen aantekenen tegen de veroordeling die het in april opliep. Toen besloot een jury dat Microsoft en AutoDesk twee patenten schonden van Z4, wat de softwaregigant een boete van 115 miljoen dollar opleverde. Een rechter wees evenwel gisteren de aanvraag van beide bedrijven af.

Eén van de patenten die Microsoft en AutoDesk volgens de rechtbank schond, heeft betrekking op het activeren van een softwareproduct. Die antipiraterijtechniek werd door Microsoft ingevoerd met Windows XP en Office XP, maar zou eerder zijn uitgevonden door Z4.

De verhoogde boete van 140 miljoen dollar is de tweede hoogste boete die Microsoft wegens patentschennis moet betalen. In 2003 kreeg de softwaregigant ook al een bittere pil te slikken. Toen werd het veroordeeld tot het betalen van meer dan 500 miljoen dollar schadevergoeding aan technologiebedrijf Eolas, de uitvinder van een technologie om media rechtstreeks in een internetbrowser af te spelen.

Met een bijdrage van Caroline McCarthy, CNet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business