Nieuws

IBM koopt FileNet

 

IBM neemt document management specialist FileNet over voor 1,6 miljard dollar. Daarmee versterkt IBM zijn positie aanzienlijk in de groeiende markt voor enterprise content management.

FileNet, gevestigd in Californië, realiseerde vorig jaar een omzet van 422 miljoen dollar. De aankondiging volgt nog geen week na een andere grote operatie in dit marktsegment: de overname van Hummingbird door zijn concurrent Open Text. Rond Hummingbird had zich de voorbije maanden een overnamestrijd ontsponnen, na een eerste overnamebod van Symphony Technology Group in mei. Drie jaar geleden viel Documentum in handen van EMC.

Zowel FileNet en IBM waren al sterke spelers op de markt voor enterprise content management, een markt die onder meer software voor document management, content management en groupware omvat. IBM’s aanbod op dit vlak is al bijzonder divers, en omvat onder meer de Domino groupware, DB2 Content Manager en DB2 Document Manager.

FileNet heeft een Benelux-vestiging in Amstelveen. Die kon donderdagavond niet meer bereikt worden voor commentaar. Een Belgisch kantoor is er niet, maar FileNet heeft wel een aantal grote Belgische klanten waaronder de Federale Overheidsdienst Financiën.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business