Nieuws

Emakina levert content management voor SAP

 

Emakina heeft een content management module ontwikkeld voor intranettoepassingen bovenop MySAP ERP. Het programma, TeamWeaver, wordt wellicht nog deze maand door SAP gecertifieerd.

De Belgische e-business integrator en web designer Emakina ontwikkelt sinds 2002 het bedrijfsportaal van de Brusselse transportmaatschappij MIVB. Dat portaal wordt, via een reeks gedeelde kiosken, onder meer door enkele duizenden bus- tram- en metrochauffeurs gebruikt.

Het portaal is geïntegreerd met de SAP software van de organisatie. De content management module werd ontwikkeld voor MIVB maar, met akkoord van de klant, meteen ook aangepast tot een generiek product voor op SAP gebaseerde intranetten te bouwen. Ook bij Electrabel bouwde Emakina trouwens een met SAP geïntegreerd intranet.

TeamWeaver werd ontwikkeld in SAP’s NetWeaver-omgeving, hoofdzakelijk in Java (NetWeaver laat ook ontwikkeling toe in de eigen programmeertaal ABAP).

“SAP zag de software, was er enthousiast over en drong erop aan dat we de certificatieprocedure zouden doorlopen”, vertelt Denis Steisel, CEO van Emakina. “SAP beschikte zelf amper over content management functionaliteit”, vult hij nog aan. Zo gauw de certificatie is afgewerkt, wordt TeamWeaver opgenomen in de softwarecatalogus van de Duitse softwarereus en krijgt het de stempel “powered by NetWeaver”.

TeamWeaver laat toe om templates voor allerhande types van intranetdocumenten (bijvoorbeeld nieuwsberichten) te beheren en om documenten te publiceren met behulp van een wizard. Een bijzonder groot softwareproject is het niet: de ontwikkeling van TeamWeaver werd in november 2005 begonnen en in juni 2006 afgewerkt, met anderhalve voltijdse kracht.

Volgens Denis Steisel past TeamWeaver perfect in het opzet van SAP om het aantal gebruikers van zijn software binnen ondernemingen op te voeren. Een intranet raakt immers een veel groter deel van het personeel dan een ERP-toepassing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business