Nieuws

Microsoft vraagt hackers om Vista te kraken

 

Op de Black Hat-conferentie in Las Vegas heeft Microsoft de hackersgemeenschap een aardige uitdaging toegeworpen: kraak Vista. Om de experts een handje te helpen, deelde de softwaregigant onder de aanwezigen drieduizend bèta’s van Vista uit. Dat meldt persbureau AP.

Microsoft heeft niet bepaald de beste reputatie op veiligheidsgebied. Om de haverklap stuurt de firma updates en patches voor Windows en andere software de wereld in. Maar bij Windows Vista moet het anders zijn, zweert Microsoft.

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Windows is beveiliging een prioriteit. Microsoft-programmeurs moeten bijvoorbeeld bij het voorstellen van een nieuwe feature eerst de gevolgen op veiligheidsgebied nagaan. Microsoft wil op die manier voorkomen dat een nieuwe, coole functie Windows opzadelt met kwetsbaarheden – iets dat in het verleden wel eens voorkwam. Andere maatregelen moeten voorkomen dat ‘lekke’ code het afgewerkte product haalt.

De uitdaging van Microsoft op Black Hat is dan ook een teken van het vertrouwen dat de softwaregigant heeft in zijn nieuwe procedures. Maar het is een gewaagde zet: wat als de hackersgemeenschap Windows Vista zwaar lek schiet?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business