Nieuws

i-City genomineerd voor World Communications Awards

 

i-City, het Hasseltse stadsplatform voor draadloze technologie, is geselecteerd in de categorie ‘Best Technology Foresight’ van de World Communication Awards. “Voor ons is het een grote verassing,” zegt woordvoerder Daphne Tubée, “maar de testimonials van Navitel en Derdack zullen geholpen hebben.” De uitreiking van de prijzen gebeurt op 9 november. Tegen die tijd zal het stadsplatform al twee maanden in gebruik zijn door 500 proefgebruikers. Het proefplatform gaat officieel van start op 9 september en zal uiteindelijk 4000 gebruikers hebben in Leuven en Hasselt.

Het project i-City wil een proeflabo zijn voor mobiele applicaties. Hiervoor heeft het samen met zijn partners, waaronder Microsoft en Telenet, een platform gebouwd om draadloze diensten te kunnen aanbieden. Bedrijven uit verschillende sectoren kunnen dan mobiele toepassingen op het platform ontwikkelen om ze te laten testen door de proefgebruikers. Naast Microsoft en Telenet, zijn Concentra, Telenet, Research Campus Hasselt en de Vlaamse overheid de investerende partners in dit project.

Eerste spin-off commercialiseert portaalsoftware
Op 11 juni kondigde Bruno Segers, directeur van Microsoft België aan dat dit najaar een eerste spin-off zou starten. “De officiële oprichting is voorzien voor oktober,” bevestigde Daphne Tubée, “de spin-off zal zorgen voor de commercialisering van de portaalsoftware, het platform.” Het applicatieplatform dat in Hasselt voor het testlabo wordt gebruikt, zal dus ook voor andere steden te koop zijn. “De finale gesprekken zijn begonnen met 2 bedrijven en 4 venture capitalists. Er wordt nog uitgekeken naar een VC die kan helpen bij de overgang naar buitenlandse investeerders. Dit is een optie, geen noodzaak,’ aldus Daphne Tubée.

Het platform is de software die tussen het besturingssysteem zit en de verschillende mobiele applicaties. Het is de portaalsoftware waarin de toepassingen gebundeld worden.

Voorlopig heeft i-City geen R&D in België weten te verankeren. “Maar later dit jaar vertrekt i-City samen met het IBBT naar de Westkust op handelsmissie,” aldus Daphne Tubée.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business