Nieuws

EDS verschuift duizenden jobs naar India

 

EDS wil tegen het einde van het jaar 4.000 mensen ontslaan. De eerste helft van 2006 ontsloeg EDS al eens 1.000 werknemers. Tegelijkertijd wil het bedrijf de activiteiten in India en China uitbreiden. “In België verwachten we geen afvloeiingen”, zegt Johan Kerckhoven, marketing and communications manager bij EDS in België. “Er staan immers nog zo’n 100 vacatures open, zowel voor consultants als voor informatici.”

EDS wil zijn activiteiten in goedkope landen als India en China uitbreiden tot 45.000 werknemers. Dit is een vermeerdering van zo’n vijftig procent. Het bedrijf wil dit doel binnen ‘enkele jaren’ bereiken volgens CEO Michael Jordan in The Financial Times. In april kocht EDS daarvoor onder andere het Indiase Mphasis, met 12.000 werknemers. Ook in China breidt het bedrijf uit. Het totale verlies van banen in de westerse wereld schat Jordan op 15.000.

Volgens Johan Kerckhoven past deze strategie in de ‘productieverbeteringsoefening’ die EDS twee jaar geleden in gang zette. “Maar offshoring is een evolutie waarin we mee moeten. We zien ook bij andere bedrijven dat er meer en meer taken offshore worden uitgevoerd. EDS doet dat nu ook.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business