Advertentie

Niet alleen België zucht onder heet zomerweer: problemen met hoge temperaturen in andere landen leveren problemen op voor diverse datacentra. Dat het populaire MySpace gisteren onbereikbaar was, blijkt aan de hitte te wijten.

Recordtemperaturen in Californië van wel 43 graden Celsius leiden tot een verhoogd stroomverbruik, onder meer vanwege airconditioners. Het stroomnet raakte overbelast en als gevolg daarvan werden grote gebieden getroffen door stroomstoringen. Het datacentrum van MySpace viel daardoor uit.

Niet alleen MySpace was getroffen: de Los Angeles Times schat dat ruim 175.000 woningen en bedrijven het afgelopen weekend door stroomuitval zijn getroffen. Op dit moment is MySpace weer als vanouds bereikbaar.

De hitte heeft ook dichter bij huis gevolgen: een langdurige storing van het Level 3 datacentrum in Londen is eveneens het gevolg van de hitte. Stroomuitval, gevolgd door haperende generatoren en uitgeputte backupbatterijen veroorzaakten een uitval van vijf uur, meldt The Register.