Nieuws

Klanten Publicityweb door Google geschrapt

 

Publicityweb, een bedrijf dat aan zoekmachineoptimalisatie doet, heeft problemen met Google. “Technische problemen”, zegt Gerald Claessens, manager bij Publicityweb. Hij wilde niet specifiëren om welke aard van problemen het gaat, noch over de oorzaken ervan. Feit is dat de site van een klant zoals Foto.com en de site Publicityweb.be geen enkele geïndexeerde pagina meer heeft in de zoekmachine.

Hoewel de sites geen geïndexeerde pagina’s meer hebben, is hun pagerank vrij hoog. “Indien zo’n situatie voorkomt, is er iets niet juist”, verklaart Tom Bogaert, zaakvoerder bij SE Marketing, een andere zoekmachineoptimalisator. De vraag rijst of oneerlijke praktijken aan de basis liggen. “Google schrapt niet zomaar websites”, zegt Bogaert, “een site wordt in principe door Google manueel verwijderd uit de zoekresultaten. Er gaan ook verwittigingen aan vooraf.”

Dat een site vewijderd wordt, wil niet zeggen dat de klant van de zoekmachineoptimalisator ter kwader trouw heeft gehandeld. Vaak is deze niet op de hoogte van het beleid van Google. Publicityweb heeft haar klanten alvast op de hoogte gebracht van het voorval.

Google was niet bereikbaar voor commentaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business